Vasarā neviens gājiens ārpus mājas nav iedomājams bez saldējuma uzkošanas pa ceļam. Kādam noteikti jābūt rezervē arī mājās, saldētavā. Cik kilogramu viens bērns vasaras laikā apēd saldējumu, es neņemos saskaitīt, tāpat kā esmu atmetusi paradumu pētīt to sastāva aprakstus uz iepakojumiem. Ja vien marķējums nav eko, diez vai izvairīties no augu taukiem, garsu pastiprinātajiem u.tt. būs iespējams… Taču atradām mazu alternatīvu, turklāt radošu – gatavot saldējumu pašu spēkiem no vienkāršām, bet dabiskām, vitamīniem un mineralvielām bagātam sastāvdaļām.
Nepieciešams:
- sezonas ogas un augļi no pasu dārza vai tirgus, ideāli, ja dažādās krāsās un ar atšķirīgām garšām;
- eko jogurts ar vai bez piedevām – jogurts piešķirs krēmīgāku garšu;
- blenderis;
- formiņas saldēšanai, mēs pirkām Muminu komplektu – 4gab. dažādu varoņu figūriņas – u/v Stockmann (4,5 Ls).
- Katru ogu veidu atsevišķi sablenderē, kārtās pa vidu ar jogurtu pilda saldēšanas formiņās, kad tās pilnas līdz augšai, stingri uzliek vāciņu ar saldējuma kociņu. Mūsu formiņu komplektam ir speciāls statīvs, lai trauciņi nekrīt apkārt, bija ērti darboties arī meitai (6 gadi).
Pēc dažām stundām saldētavā… Ta-dammm! Mēli var norīt, cik supergaršīgs (un smuks)! LABU APETĪTI! 🙂
Hi exceptional website! Does running a blog like this require
a massive amount work? I have absolutely no knowledge of programming butt I had bbeen hoping to start my own blog in the near future.
Anyhow, should yyou have any recommendations or tips for new blog owners please
share. I know this is off subject nevertheless I just had to ask.
Appreciate it!