Mana draudzene Ilze ir aizrāvusies ar kulināriju un, tā kā otra viņas sirdslieta ir šokolāde dažādos veidos un izpausmēs, vairākkārt svētkos esmu saņēmusi viņas gatavotus brīnišķīgus našķus. Pie sarežģītu kūku un cepumu receptēm es nez vai ķeršos, bet šokolādes trifeles, izrādās, ir viegli pagatavojamas. Apgūstot pamatprasmes, var kāpināt sarežģītības pakāpi, pievienojot jaunas sastāvdaļas.
Tā mēdz gadīties, ka jāiet ciemos, bet nezini, KO lai uzdāvina. Neatkarīgi no dāvanas saņēmēja vecuma un dzimuma, saldumi un ziedi der vienmēr. Pasaki vēl, ka paša rokām gatavoji šīs smuki iesaiņotās trifeles un būsi savaldzinājis cilvēka sirdi!
20 trifeļu pagatavošanai nepieciešams:
- 200g 70% šokolādes
- 85ml saldā krējuma
- 1 tk vaniļas ekstrakta
- Kokosriekstu skaidiņas, kakao pulveris, sezama sēkliņas, sarīvēta baltā šõkolāde, krāsainie cukurgraudiņi, sasmalcināti rieksti u.c. dekorēšanai
Pagatavošanas laiks: 24h, darbam ~25 minūtes
Šokolādi, krējumu un vaniļas esenci ūdens peldē izkausējiet un rūpīgi izmaisiet, līdz iegūstat viendabīgu masu. Ļaujiet atdzist un ielieciet ledusskapī uz 1,5h atvēsināties.
Ņemiet nelielu saldējuma bumbu veidošanas vai melones griešanas karoti un no masas veliet bumbiņas. Ļaujiet, lai bērni konfektes apviļā dekoros un lieciet uz gludas virmas, kas pārklāta ar cepampapīru, atdzesēties ledusskapī apmēram uz 1 diennakti. Saiņojiet kārbās un pārsieniet ar greznu lentu, un redzēsiet, kā saņēmēja seja atplauks priecīgā smaidā!
FOTO – www.bbcgoodfood.com